WP: Влада Еміратів зламала веб-сайти уряду Катару

WP: Влада Еміратів зламала веб-сайти уряду Катару

Укрінформ
Влада Об'єднаних Арабських Еміратів організувала злам урядових соцмереж і новинних сайтів Катару з метою публікації фейкових цитат, які нібито належать еміру Катару, що власне і спровокувало скандал у регіоні.

Про це повідомляє Washington Post з посиланням на представників розвідки США, передає 112 Україна.

За інформацією джерел видання, аналіз інформації, яку зібрали спецслужби США, показав, що 23 травня високопоставлені члени уряду ОАЕ "обговорювали план і його реалізацію".

Як повідомили джерела, наразі не зрозуміло, чи зламали ОАЕ веб-сайти уряду Катару за допомогою своїх хакерів або платили за це третім особам.

У заяві посла ОАЕ у Вашингтоні, яке наводить WP, йдеться, що Абу-Дабі не має жодного відношення до хакерської атаки на державне ЗМІ Катару.

Агентство Reuters відзначає, що в Державному департаменті США відмовилися від коментарів з цього приводу.

Читайте також: Шість країн просять FIFA забрати в Катару право на чемпіонат світу-2022

Раніше стало відомо, що Федеральне бюро розслідувань працює з Катаром для розслідування зламу. Держсекретар США Рекс Тіллерсон почав переговори з чотирма арабськими державами щодо ослаблення блокади Катару.

Нагадаємо, раніше Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн і Єгипет розірвали дипломатичні відносини з Катаром, звинувативши його владу в підтримці тероризму і втручання у внутрішні справи інших держав. Пізніше вони висунули Досі ультиматум з 13 пунктів, виконання яких дозволило б, на їх думку, нормалізувати обстановку. Катар вважає ці вимоги неприйнятними. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-