Меркель розповіла про плани на майбутній канцлерський термін

Меркель розповіла про плани на майбутній канцлерський термін

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель має намір у разі успіху блоку ХДС/ХСС на парламентських виборах у вересні керувати країною ще 4 роки.

Про свої плани на майбутній період вона розповіла у «літньому інтерв'ю» на телеканалі ARD в неділю ввечері, передає берлінський кореспондент Укрінформу.

«У мене є всі наміри зробити те ж саме, що я вже говорила людям», - сказала Меркель, маючи на увазі свої обіцянки, дані раніше.

Вона, зокрема, як і раніше відмовляється встановити верхню межу біженців, на чому наполягають навіть деякі соратники. «У питанні верхньої межі моя позиція ясна, а саме: я цього ніколи не прийму», - заявила Меркель. Вона переконана, що знизити число біженців можна іншими способами, зокрема, шляхом «справедливого розподілу» їх і боротьби з причинами самого явища.

Читайте також: Меркель поговорила з Макроном перед його зустріччю з Трампом

У сфері зовнішньої політики глава уряду допустила можливість відходу німецьких військових ще з однієї бази в Туреччині. «З приводу бази в Коньї діє те ж правило, що й стосовно бази Інджирлік», — сказала Меркель.

Нагадаємо, що німецьке керівництво прийняло рішення про виведення контингенту, який бере участь у антиІДІЛивської коаліції з бази турецьких ВПС Інджирлік після того, як депутатам парламенту було відмовлено у відвідуванні солдатів бундесверу. В останні дні стало відомо, що подібна відмова турецькі власті поширили і на базу ВПС НАТО в Коньї. Зараз ситуацію намагається «розрулити» північноатлантичний альянс.

Меркель також виступила на захист бургомістра Гамбурга, який піддався нападкам у зв'язку з масовими заворушеннями в місті в період проведення саміту G20. «Відбулися речі абсолютно неприйнятні. І за це я несу таку ж відповідальність, як і Олаф Шольц, я від неї не йду», - заявили про свою солідарність глава уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-