Брата президента Ірану арештували через корупційний скандал

Брата президента Ірану арештували через корупційний скандал

Укрінформ
Брат іранського президента Хасана Роухані, Хоссейн Ферідун, був затриманий і взятий під варту в рамках корупційного скандалу, пов'язаного з нарахуванням завищених зарплат керівництву державної компанії.

Про це повідомила в неділю інформаційна служба ВВС із посиланням на речника судової гілки влади Ірану. 

"Пан Ферідун не зміг виконати умови застави щодо невизначених фінансових питань і був доставлений до в'язниці", - йдеться в публікації.

Повідомляється, що Ферідун пов'язаний із чиновниками, які опинилися в центрі скандалу із завищенням зарплат для керівників державної страхової компанії. Натомість він завжди заперечував будь-яке правопорушення зі свого боку.

Читайте також: В Ірані заявили про ліквідацію організатора терактів у Тегерані

За словами речника, "були проведені численні розслідування щодо цієї особи (Ферідуна – ред.), крім того була розслідувана ситуація з іншими людьми, деякі з яких перебувають у в'язниці". 

У суботу було прийняте рішення про визначення застави для Ферідуна, однак він не вніс її, через що був затриманий. Як зауважив речник судової гілки влади, пан Фредіун буде "звільнений, як тільки він виплатить заставу".

Так званий "скандал із зарплатами" виник у травні минулого року, коли заробітні плати топ-менеджерів були оприлюднені у відкритому доступі. Деякі з них перевищували розмір мінімальних виплат у державному секторі в 50 разів.

Ситуація також стала ударом для президента Ірану Роухані, який однак попри звинувачення в корупції був переобраний на другий термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-