США виділили $119 млн для гуманітарної допомоги Іраку

США виділили $119 млн для гуманітарної допомоги Іраку

Укрінформ
Після звільнення від окупації "Ісламської держави" іракського міста Мосул, а також на тлі триваючої боротьби з терористичним угрупованням ІДІЛ, уряд США прийняв рішення про виділення додаткових $119 млн на гуманітарну допомогу для Іраку.

Про це заявила під час брифінгу в четвер речник Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати виділять додаткові $119 млн на гуманітарну допомогу для народу Іраку", - заявила представник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: МЗС радить українцям утриматися від поїздок до Єгипту

Вона зауважила, що про це йшлося під час засідання представників країн Міжнародної коаліції, яке тривало останні три дні в Вашингтоні.

Таким чином, з урахуванням цієї суми, загальний внесок США в гуманітарну допомогу для Іраку сягнув понад $1,4 млрд з 2014 року. Представник Дреждепу уточнила, що остання допомога виділяється додатково до $150 млн, про які було оголошено минулого тижня.

Передбачається, що кошти підуть на закупівлю продовольства, чистої питної води, наборів для гігієни, покращення санітарних умов, обладнання тимчасових притулків для внутрішньо переміщених осіб.

Водночас, представник Держдепу підкреслила, що боротьба з ІДІЛ ще далеко не завершена, тому країни-члени Коаліції на зустрічі в Вашингтоні підтвердили намір докласти більш рішучих зусиль для остаточної перемоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-