Макрон з Трампом зустрілися у Будинку Інвалідів

Макрон з Трампом зустрілися у Будинку Інвалідів

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон прийняв з офіційним візитом свого американського колегу Дональда Трампа у Будинку Інвалідів в Парижі.

Про це повідомляє RFI

"Два президенти і їх подружжя зустрілися в другій половині дня в четвер, 13 липня, в національному музейному комплексі "Будинок Інвалідів" в центрі французької столиці", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що після цього Трамп і Макрон проведуть зустріч тет-а-тет в Єлісейському палаці, за якою послідує нарада в розширеному складі і підсумкова прес-конференція.

Читайте також: Тисячі парижан готуються вийти з протестами проти Трампа

В ході переговорів обидва лідери мають намір обговорити питання, «які нас об'єднують», в першу чергу, боротьбу з тероризмом, розповіли агентству AFP в Єлисейському палаці. 

Як повідомляється, Париж разом з Вашингтоном є найбільш активним учасником західної коаліції проти ІД в Сирії та Іраку. Не залишаться також без обговорення і питання, за якими у двох лідерів поки немає згоди, як, наприклад, тема клімату, зазначається в повідомленні.

У французькій столиці президент США пробуде два дні. Візит приурочено до століття з дня вступу США в Першу світову війну.  

Увечері обидва президенти з дружинами повечеряють в ресторані «Жюль Верн» на другому поверсі Ейфелевої вежі. Наступного ранку, 14 липня, американський президент на запрошення глави Французької Республіки буде присутнім на військовому параді на Єлісейських полях з нагоди головного національного свята Франції - Дня взяття Бастилії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-