Слідчі ФБР взялися за Кушнера: запитають про його роботу в штабі Трампа

Слідчі ФБР взялися за Кушнера: запитають про його роботу в штабі Трампа

Укрінформ
Слідчі ФБР і комітетів Конгресу США розпочали розслідування діяльності Джареда Кушнера на чолі агітаційної кампанії Трампа на предмет сприяння незаконним зусиллям росіян щодо адресного впливу на електорат у ключових штатах.

Про це повідомило в середу американське видання Tribune Washington Bureau із посиланням одразу на кілька джерел, обізнаних у ситуації.

"Слідчі розвідувальних комітетів Палати представників і Сенату наразі вивчають, чи допомагала агітаційна кампанія Трампа в цифрових мережах, яку контролював Джаред Кушнер, скеровувати складні зусилля Росії з інформаційного охоплення виборців та атакувати фейковими новинами Гілларі Клінтон", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: У Трампа заявили, що змова на виборах була не з Росією, а з Україною

Слідчі в мін'юсті і Конгресі зосереджують увагу на тому, чи вказував виборчий штаб Трампа російським кібер-оперативникам на окремі виборчі регіони в ключових для перемоги штатах, де була виявлена несподівано слабка електоральна підтримка Клінтон, пояснюється в публікації.

Крім того, вивчається можливість сприяння росіянам будь-кого з кампанії Трампа в публікації тисяч листів, викрадених з електронної пошти ключових демократів, що спричинило переломний момент у виборах.

Читайте також: У Трампа вважають, що законопроект із санкціями проти РФ створює ризики

Деякі слідчі мають підозри, що росіяни застосовували адресний вплив на виборців у ключових штатах шляхом використання електронних "ботів" з метою поширення сфабрикованих негативних новин про кандидата від Демократичної партії США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-