Ле Пен звинуватила AFP у

Ле Пен звинуватила AFP у "наклепі" й подала до суду

Укрінформ
Глава французьких ультраправих Марін Ле Пен звинуватила журналіста AFP Гійома Додена в наклепі та подала на нього до суду.

Про це Марін Ле Пен написала в своєму Twitter, повідомляє RFI.

"Я подаю до суду на AFP і Гійома Додена. Це агентство стало фабрикою з виробництва наклепницьких чуток", - написала глава Нацфронту.

Як зазначається, це повідомлення з'явилося в мережі після публікації французьким агентством матеріалу під назвою "Ребредінг Нацфронту на тлі загрози судового переслідування", в якій журналіст AFP і фахівець з крайніх правих Гійом Доден нагадує, що Марін Ле Пен та її партія проходять відразу за кількома кримінальними справами.

Повідомляється, що найбільш медійною зі справ "Національного фронту" стала справа про фіктивні робочі місця в Європарламенті. Розслідування щодо неї розпочалося в 2015 році. Крім Марін Ле Пен та її батька Жан-Марі Ле Пена, по ній проходять ще 15 депутатів від Нацфронту, а також близько 40 парламентських асистентів.

Читайте також: Марін Ле Пен обвинувачують у розтраті грошей Європарламенту

В Європарламенті збиток від фіктивних робочих місць оцінюють приблизно в п'ять мільйонів євро в період з 2012 по 2017 рік, повідомляє радіостанція.

У своїй замітці Гійом Доден цитує кілька анонімних джерел з партії Ле Пен, що розповідають про внутрішні конфлікти в Нацфронту.

Відзначається, що після провалу на президентських виборах і невдалих результатів на парламентських виборах, що не дозволили Марін Ле Пен створити фракцію в Національних зборах, крайня права партія переживає кризу і найближчим часом збирається провести ребрендинг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-