Убивство Нємцова: для обвинуваченого просять довічний термін

Убивство Нємцова: для обвинуваченого просять довічний термін

Укрінформ
Сторона обвинувачення попросила для Заура Дадаєва - можливого вбивці російського опозиціонера Бориса Нємцова - довічний термін.

Про це повідомляє Дождь.

Для ще одного фігуранта справи про вбивство Нємцова, Анзора Губашева, обвинувачення попросило 23 роки позбавлення волі в колонії суворого режиму. Його брата Шадіда Губашева прокуратура попросила засудити до 21 року ув'язнення. Темірлану Ескерханову обвинувачення попросило призначити покарання у вигляді 19 років колонії суворого режиму, ще одному фігуранту справи Хамзату Бахаєву - 17 років суворого режиму.

Крім того, обвинувачення попросило суд позбавити Дадаєва військового звання і ордена мужності.

Наприкінці червня колегія присяжних визнала всіх фігурантів справи про вбивство Нємцова винними і такими, що не заслуговують полегкості.

У вердикті йдеться, що Дадаєв вбив політика, погодивши це зі своїми спільниками. За версією слідства, організатором вбивства Нємцова був Руслан Мухудінов, який служив у батальйоні внутрішніх військ МВС «Північ» і був водієм у начальника батальйону Руслана Геремєєва. Мухудінов знаходиться в міжнародному розшуку.

Самого Геремєєва, який доводиться родичем депутату Держдуми від Чечні Адаму Делімханову, декілька разів викликали на допит до суду, але він туди не з'явився. Ім'я Геремєєва неодноразово фігурує в матеріалах справи про вбивство Нємцова, але чіткого процесуального статусу у нього немає.

Читайте також: Росія втручалась у вибори-2012, в яких переміг Обама - ЦРУ

Як відомо, Борис Нємцов був убитий в ніч на 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в центрі Москви. У нього вистрілили шість разів з проїжджаючого повз автомобіля, від отриманих поранень він помер на місці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-