Представником зі свободи медіа у ОБСЄ стане французький політик

Представником зі свободи медіа у ОБСЄ стане французький політик

Укрінформ
Офіс представника ОБСЄ зі свободи медіа замість Дуні Міятович очолить французький політик Арлем Дезір.

Про це повідомив у Facebook голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко

«Ще будучи кандидатом на посаду представника, пан Дезір наголошував, що його пріоритетами залишатимуться теми медіа плюралізму, саморегулювання медіа, законодавче регулювання, безпека журналістів та боротьба проти цензури. Водночас він наголошує на необхідності посиленої уваги до сучасних викликів, з якими стикаються медіа, такими як зловживання онлайн можливостями», - написав Томіленко.

Він вказав на те, що призначення Дезіра означатиме, що Росія таки відмовляється від сценарію повного блокування діяльності бюро представника ОБСЄ з питань свободи медіа. 

«Адже саме через росіян нового представника не було призначено ще у березні минулого року (тоді вдалося продовжити на рік мандат пані Дуні Міятович) та від березня цього року "висіла" ця важлива вакансія», - написав Голова НСЖУ.

Томіленко також висловив сподівання, що новий представник та його Офіс так само щиро і дієво допомагатимуть українським журналістам у ці складні часи як і до цього.

Як повідомлялося, посаду генсекретаря ОБСЄ, за погодженням всіх країн-членів організації, займе швейцарець Томас Гремінгер. Також було досягнуто згоди по трьох вакантних посадах: окрім Арлема Дезіра, який займатиметься питаннями свободи ЗМІ, комісаром у справах національних меншин буде екс-генсек ОБСЄ Ламберто Заньєр, а бюро з питань демократії та прав людини очолить представниця Ісландії Солрун Гісладоттір.

Читайте також: Стало відомо, хто стане новим генсеком ОБСЄ

Арлем Дезір - французький політичний діяч, перший секретар Соціалістичної партії Франції (з 2012 по 2014), член Європейського парламенту від Іль-де-Франсу з 1999 року (переобирався в 2004 і 2009 роках). Він став першим чорношкірим чоловіком, який очолив велику європейську політичну партію. Також він був першим президентом французької антирасистської організації SOS Racisme, обіймав цю посаду з 1984-го до 1992 року. Народився в Парижі, в 1959 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-