На Трампа подали в суд через блокування користувачів у Twitter

На Трампа подали в суд через блокування користувачів у Twitter

Укрінформ
Семеро користувачів мікроблогу Twitter подали в суд спільний позов проти президента США Дональда Трампа, в якому звинуватили його в порушенні першої поправки Конституції США, що гарантує свободу слова.

Про це повідомляє BBC.

"Позов був поданий інститутом Knight First Amendment, групою свободи слова в Колумбійському університеті", - йдеться у повідомленні.

За словами сімох заявників, їх облікові записи були заблоковані президентом або його помічниками після того, як вони глузливо чи критично відповіли на твіти Трампа. Як відомо, користувачі Twitter не можуть бачити або відповідати на твіти з облікових записів, які блокують їх.

Читайте також: Трамп-молодший заявив, що його батько не знав про зустріч з Весельницькою

Відповідно до скарги, блокуючи цих осіб, Трамп заборонив їм приєднатися до онлайн-бесіди. Зазначається, що подібне є спробою "придушити інакомислення" у громадському форумі - і є порушенням першої поправки Конституції США, яка гарантує свободу слова.

"Перша поправка може бути застосована до інтернет-форуму так само, як вона застосовується до міських зборів чи відкритих засідань шкільних рад", - стверджує Джаміль Джаффер, виконавчий директор Knight First Amendment Institute.

За його словами, Білий дім діє незаконно, коли виключає людей з цього форуму просто тому, що вони не згодні з президентом". Він вважає, що сторінка американського лідера у Twitter стала "важливим джерелом новин та інформації про уряд".

Як повідомлялося, у червні Стівен Кінг повідомив, що Дональд Трамп заблокував його у Twitter.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-