У світі 710 мільйонів потенційних мігрантів - ООН

У світі 710 мільйонів потенційних мігрантів - ООН

Укрінформ
У світі 710 мільйонів людей хочуть переїхати в інші країни на постійне місце проживання, тоді як 23 мільйони вже готуються зробити цей крок. 

Про це свідчать підсумки опитування, проведеного організацією Gallup у 160 країнах світу на замовлення Міжнародної організації з міграції, повідомляє Анадолу

"Згідно з опитуванням, США є найпривабливішою країною для мігрантів. За ними йдуть Великобританія, Саудівська Аравія, Франція, Канада, Німеччина і Південна Африка", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, третина опитаних мріє переїхати у країни, що розвиваються. Більшість мігрантів становлять вихідці з Нігерії, Індії та Демократичної Республіки Конго. Водночас, автори дослідження з'ясували, що частка дорослого населення, яке бажає емігрувати, у світовому масштабі становить лише піввідсотка. Це переважно молоді самотні чоловіки, які проживають в містах і, як правило, мають середню освіту.

Читайте також: Населення ЄС за рік збільшилося на 1,5 млн людей

60 відсотків потенційних мігрантів у країни Євросоюзу - з Африки. Цікаво, що кількість людей, які бажають переїхати до Німеччини, з 2010 по 2015 рік зросла на 60 відсотків.

Автори дослідження вважають, що дані щодо кількості людей, які бажають виїхати зі своєї країни, можуть служити досить надійним орієнтиром для визначення реальних міграційних потоків. Водночас наміри не завжди втілюються у життя – з різних причин, що іноді не залежать від самих людей. Причому розрив між бажаним і дійсним відрізняється між країнами, повідомляється в опитуванні. Так, у Фінляндії свої наміри здійснюють кожні вісім з десятьох потенційних мігрантів. 

Фото: Twitter/Peter Murphy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-