В Армії США виявили шпигуна ІДІЛ

В Армії США виявили шпигуна ІДІЛ

Укрінформ
Військовослужбовець, який проходить дійсну службу в Армії США, був затриманий ФБР на Гаваях зі звинуваченнями в тероризмі та матеріальній підтримці терористичного угруповання "Ісламська держава".

Про це повідомив у понеділок центральний американський телеканал Fox News.

"34-річний Ікайка Кенг був заарештований пізно ввечері в суботу спецпідрозділом SWAT Федерального бюро розслідувань в Шоффілдській казармі Гонолулу", - йдеться в повідомленні із посиланням на ФБР.

Читайте також: В Іраку оголосили про перемогу над ІДІЛ

Кримінальне звинувачення, представлене в понеділок у окружному суді США на Гаваях, стверджує, що Кенг присягнув ІДІЛ, намагався передати терористам військові документи та надавав допомогу у створенні терористичного осередку.

Кенг служив у 25-й Піхотної дивізії Армії Сполучених Штатів. ФБР вважає, що він був одинаком і не мав зв'язків з будь-ким на Гаваях, хто міг би представляти загрозу. Підозрюваний був у розробці впродовж більше року.

Читайте також: Держдеп привітав Ірак зі звільненням Мосула від ІДІЛ

При цьому повідомляється, що управління ФБР у Гонолулу співпрацює зі своїми партнерами в правоохоронній сфері та Об'єднаною цільовою групою з питань тероризму. У випадку з Кенгом ФБР тісно взаємодіяло з Армією США в інтересах захисту громадян, що проживають на Гаваях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-