В Іраку оголосили про перемогу над ІДІЛ

В Іраку оголосили про перемогу над ІДІЛ

Укрінформ
Прем’єр-міністр Іраку Хайдар аль-Абаді офіційно оголосив перемогу над екстремістським угрупованням «Ісламська держава».

Про це інформує "Радіо Свобода".

"Віднині я проголошую кінець, програш і провал терористичної «держави» брехні й тероризму, яку проголосила терористична «Ісламська держава» з Мосула", - сказав він під час виступу на державному телебаченні.

За його словами, місто Мосул, друге найбільше в Іраці, яке екстремісти захопили 2014 року і в якому вони проголосили свій «халіфат», уже на сто відсотків визволене.

Читайте також: Прем’єр Іраку прибув у Мосул, щоб оголосити його вільним від ІДІЛ

Аль-Абаді додав, що тепер попереду нове завдання – створити стабільність, відбудувати місто і вичистити осередки «Ісламської держави», що потребує значних зусиль розвідки і силових структур, а також утримати єдність, яка, за словами прем’єра, допомогла в боротьбі з екстремістами.

Читайте також: Звільнення Мосула: в ЄС обіцяють подальшу підтримку Іраку

При цьому за кілька годин до виступу з Мосула повідомляли про серйозні бої в невеликій частині Старого міста площею менш ніж 1 квадратний кілометр, де ще чинили опір останні сотні чи десятки бойовиків. Нараз не ясно, чи до виступу прем’єра цей спротив був остаточно подоланий.

Нагадаємо: минулого тижня бойовики ІДІЛ змогли раптово знову захопити кілька районів у Мосулі, змусивши урядові війська до втечі. За повідомленнями, могло йтися про «приспані осередки» бойовиків, які переховувалися у вже визволених частинах міста серед мирного населення, щоб одночасно і скоординовано почати бій на значній території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-