У Канаді палає одночасно майже 200 лісових пожеж

У Канаді палає одночасно майже 200 лісових пожеж

Укрінформ
У різних регіонах канадської провінції Британська Колумбії вирує одночасно 182 лісові пожежі.

Як передає кореспондент Укрінформу, за останні два дні їх кількість потроїлася.

Вогонь змусив покинути свої помешкання більше 7 тис осіб, багато з яких не мали навіть часу на повноцінні збори. Боротьбу зі стихією по всій провінції веде близько 2 тис. пожежників та велика кількість наземної та авіаційної техніки.

Читайте також: Лісова пожежа у Канаді швидко набирає силу

Вперше за останні 14 років по всій провінції було оголошено надзвичайний стан. Різноманітну допомогу до Британської Колумбії надсилають інші канадські провінції. Так, із Саскачевану на підмогу колегам вирушило 30 пожежників та три спецлітаки.

Однак посушлива погода та висока температура повітря зводять більшість зусиль вогнеборців нанівець. Ураховуючи, що впродовж наступного тижня дощів чи похолодання не передбачається, ситуація із лісовими пожежами, вірогідно, лише погіршуватиметься. У більшості випадків головною причиною загорання є блискавка, хоча кілька пожеж були спровоковані необережною поведінкою людини.

Читайте також: У Канаді загасили небезпечну лісову пожежу

Наразі вогонь знищив вже кілька десяток житлових та службових приміщень, однак інформації про загиблих, на щастя, не надходило.

Аби допомогти погорільцям, місцева влада по всій провінції відкриває тимчасові притулки, де можна безкоштовно переночувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-