США дадуть майже $640 мільйонів гуманітарки для подолання криз у Африці

США дадуть майже $640 мільйонів гуманітарки для подолання криз у Африці

Укрінформ
Агентство США з міжнародного розвитку USAID заявило про виділення понад 630 мільйонів доларів гуманітарної допомоги для подолання наслідків криз у чотирьох африканських країнах.

Про це йдеться в офіційному повідомленні USAID, поширеному в суботу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати оголосили про виділення близько $639 млн для надання додаткової гуманітарної допомоги мільйонам людей, постраждалих від продовольчої кризи та насильства в Південному Судані, Нігерії, Сомалі та Ємені", - йдеться в заяві.

Читайте також: ЄС та USAID допоможуть запровадити нову стратегію розвитку сільських територій

Таким чином, загальна гуманітарна допомога США для цих чотирьох країн перевищила $1,8 млрд з початку 2016 фінансового року.

Повідомляється, що кошти підуть на закупівлю продовольства та харчів, медичні послуги, покращену санітарну допомогу, обладнання місць для притулку та захисту тих, хто постраждав від конфліктів, включаючи переміщених осіб всередині кожної з країн та біженців. Американська сторона також забезпечує постачання питної води й підтримує програми гігієни й охорони здоров'я для лікування та профілактики спалахів небезпечних захворювань. При цьому зазначається, що, зокрема, в Ємені, зафіксовані спалахи холери.

Читайте також: Проект USAID підтримає дрібних фермерів на Херсонщині

Тим часом зауважується, що швидке виділення допомоги хоч і допомагає полегшити голод у деяких районах Південного Судану та досі стримує голод у Ємені й Сомалі, загальна ситуація з харчовою безпекою погіршується.

У всіх чотирьох країнах продовжується насильство та збройні конфлікти, у тому числі цільові напади на цивільних осіб та працівників, що надають допомогу.

Читайте також: Один із пріоритетів сесії G20 - співпраця з Африкою

При цьому в Агентстві висловили вдячність країнам регіону, які приймають біженців.

"Ми високо цінуємо великодушність громад та сусідніх країн, які приймають людей, що тікають від цих кризових явищ", - зауважили в USAID.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-