G20: Трамп прийшов на

G20: Трамп прийшов на "жіночу дискусію"

Укрінформ
У суботу в Гамбурзі на полях саміту "Великої двадцятки" говорили про більше залучення жінок у громадське життя і бізнес.

Після "жіночої дискусії", в якій взяли участь, в тому числі, директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард та дочка і радник президента США Іванка Трамп, до її учасників на кілька хвилин приєдналися чоловіки, в тому числі президент США Дональд Трамп, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Трамп виголосив коротку промову, в якій дав високу оцінку ініціативі, жінкам в цілому, але особливо власній дочці та господині саміту, канцлеру Ангелі Меркель.

"Я хочу подякувати канцлеру Меркель за те, що вона зробила, ...настільки професійно! Провела виняткову, фантастичну роботу!", - похвалив він німецьку главу уряду.

Не забув Трамп і свою радницю. "Я дуже пишаюся моєю дочкою Іванкою. Я із самого початку пишався нею. Вона насправді чудова жінка!", - заявив Трамп. Він підкреслив, як багато Іванка робить в плані "жіночої ініціативи", яку "прекрасну роботу" проводить в останні тижні і місяці, і подякував їй за те, що та підтримує канцлера Меркель. Обидві дами мають спільне бачення у цьому важливому питанні і втілюють його в життя, зазначив Трамп.

Читайте також: Лідери G20 ухвалили заяву щодо боротьби з тероризмом

Він назвав ініціативу надання великих шансів жінкам "історичною" і такою, яка "змінить мільйони життів". Більше жінок-підприємців означатимуть, за його словами, більшу зайнятість, більшу конкуренцію, зростання інвестицій, зростання світової економіки та боротьбу з бідністю. "Інвестуючи жінок, ми... інвестуємо у світ", - сказав американський президент.

Як відомо, наприкінці квітня в Берліні відбувся економічний саміт "жіночої двадцятки" (W20), в якому взяли участь, серед інших, Ангела Меркель та Іванка Трамп.

Форум W20 є жіночим представництвом G20 і обговорює такі теми, як вклад жінок у розвиток економіки, політики та бізнесу, а також проблеми, з якими вони стикаються в цих галузях як на локальному, так і на міжнародному рівнях. Німеччина як голова G20 в 2017 році приділяє цьому питанню особливу увагу.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-