Лідери G20 ухвалили заяву щодо боротьби з тероризмом

Лідери G20 ухвалили заяву щодо боротьби з тероризмом

Оновлено
Укрінформ
У Гамбурзі в суботу триває робота саміту Великої 20, за результатами якого очікується підсумкове комюніке. 

Окремо ухвалена заява лідерів щодо протидії тероризму, яка була підтримана одноголосно.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині. 

"Ми, лідери "Групи двадцяти", рішуче засуджуємо всі терористичні атаки по всьому світу і єдині й тверді у боротьбі із тероризмом та його фінансуванням", - йдеться у документі. 

У ньому три розділи, присвячені міжнародним зобов'язанням та розширенню співпраці, фінансуванню тероризму і радикалізації, яка сприяє тероризму, використанню мережі Інтернет у терористичних цілях.

Лідери Двадцятки підкреслили, що всі заходи щодо боротьби із тероризмом мають здійснюватися відповідно до Статуту ООН та всіх зобов'язань з міжнародного права, із правами людини включно. Вони домовилися інтенсифікувати обмін інформацією між розвідувальними, правоохоронними та судовими органами і активніше підключати до цього органи прикордонної охорони та митниці. 

Особлива увага буде приділена гарантуванню безпеки глобальних повітряних сполучень та запобіганню терористичним атакам, для чого пропонується переглянути, оновити і адаптувати міжнародні стандарти безпеки на основі поточних ризиків.

Учасники зустрічі зобов'язалися поглиблювати міжнародну співпрацю та обмін інформацією, у тому числі працювати із приватним сектором, який відіграє найважливішу роль у глобальних зусиллях з боротьби із фінансуванням тероризму. Вони заявили про неприпустимість існування будь-де у світі "безпечних зон" для фінансування тероризму, які зберігаються в результаті непослідовного і неналежного дотримання стандартів ООН і ФАТФ. 

Лідери Двадцятки привітали намір ФАТФ продовжити вивчення трансформації у юридичну особу, перетворення з тимчасового форуму на постійну діючу платформу. 

Читайте також: G20: США, Японія та Корея домовилися посилити тиск на Пхеньян

Найбільш складним завданням, згідно із заявою, є боротьба з фінансуванням, за рахунок невеликих грошових коштів, що передаються через широкий спектр платіжних засобів. У документі міститься заклик до  приватного сектора продовжувати активізувати зусилля щодо виявлення і фінансування тероризму. 

У сфері протидії радикалізації, що сприяє тероризму і використанню мережі Інтернет у терористичних цілях вирішено активізувати роботу із провайдерами для швидкого видалення постів відповідного змісту, таких як пропаганда, фінансування і планування терористичних актів, розпалювання тероризму, радикалізація і вербування. Політики погодилися продовжувати інвестувати у технології і людський капітал для сприяння виявленню, а також швидкому та регулярному видаленню терористичного контенту. Вони звернули увагу також на важливу роль ЗМІ, громадянського суспільства, релігійних груп, ділових кіл і навчальних закладів у створенні умов, які сприяють запобіганню тероризму.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-