Трамп і Путін говорили про зміну послів та російські дипдачі у США - Лавров

Трамп і Путін говорили про зміну послів та російські дипдачі у США - Лавров

Укрінформ
У ході першої зустрічі керівників США і РФ Дональда Трампа та Володимира Путіна у Гамбурзі було обговорено питання дипломатичних відносин між країнами, зокрема, погоджено питання про ротацію послів у Вашингтоні та Москві.

Про це журналістам розповів міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, який був присутнім на зустрічі у вузькому колі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Обумовлено прискорити проходження процедур, необхідних для призначення нових послів США в Росії та Росії у США", - сказав Лавров.

Як повідомлялося раніше, посол США у РФ Джон Теффт залишить свою посаду восени цього року, а його колега, посол США в Росії Сергій Кисляк - у липні.

Кисляк останнім часом став дуже часто згадуваною у світових медіа персоною у контексті його контактів з оточенням президента Трампа на стадії передвиборної кампанії, що навіть призвело до відставки кількох американських політиків.

Ще одна "болюча" для Росії дипломатична тема - російська власність у США, дачі у Меріленді та Нью-Йорку, які потрапили під санкції Обами у грудні минулого року через втручання РФ у вибори в США. Сторони, за словами Лаврова, домовилися продовжити роботу щодо цього питання.

Читайте також: Кремль: Трамп і Путін домовилися створити "спецканал" для врегулювання в Україні

А що стосується самого втручання у вибори, то, як повідомив Лавров, "президент Трамп згадав, що в США як і раніше певні кола роздувають, хоча і не можуть довести російське втручання у вибори".

Російський міністр пояснив тривалу довше передбаченого зустріч тим, що коли сторони бачать не лише можливість обміну думками, але і досягнення результату, час не має значення.

Фото: kremlin.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-