Кремль: Трамп і Путін домовилися створити

Кремль: Трамп і Путін домовилися створити "спецканал" для врегулювання в Україні

Укрінформ
Президенти США Дональд Трамп і РФ Володимир Путін обговорили тему України у ході своєї першої зустрічі у Гамбурзі на полях саміту G20.

Про це журналістам розповів міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, який був присутнім на зустрічі у вузькому колі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"При обговоренні України американська сторона повідомила, що вони призначили спеціального представника з врегулювання української кризи. Розраховуємо, що він прибуде до Москви найближчим часом", - повідомив Лавров.

За його словами, вирішено створити "канал між представником РФ і представником США для того, щоб використати ці можливості, які є у США, та для просування врегулювання на основі Мінських домовленостей, враховуючи і спираючись на той потенціал, який закладений у контактній групі та "нормандському форматі".

Лавров відзначив наявність спільного інтересу щодо просування тим шляхом, який викладений у Мінських домовленостях.

Читайте також: Трамп і Путін говорили понад дві години – Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю державний секретар США Рекс Тіллерсон призначив колишнього посла в НАТО Курта Волкера спеціальним представником по Україні. Волкер супроводжуватиме Тіллерсона під час офіційного візиту до Києва у неділю, 9 липня.

Фото: kremlin.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-