Бундесрат схвалив одностатеві шлюби у Німеччині

Бундесрат схвалив одностатеві шлюби у Німеччині

Укрінформ
Федеральна рада Німеччини (Бундесрат) підтримала законопроект, що передбачає повне і рівноправне визнання одностатевих шлюбів. Під час дебатів щодо цього документа твердження, що цей закон суперечить конституції ФРН, було відкинуто.

Таким чином, перші шлюби між гомосексуалами може бути укладено, починаючи з 1 жовтня, повідомляє DW.

Законопроект було ухвалено 30 червня під час голосування в Бундестазі. Тоді "за" висловилися 393 депутати з 623, які взяли участь у голосуванні. За кілька днів до голосування канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що депутати блоку ХДС/ХСС мають керуватися власним сумлінням при голосуванні з цього питання, а не відповідно до позиції фракції.

Раніше кілька німецьких партій - Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН), Вільна демократична партія (ВДП) та Зелені - назвали дозвіл укладати шлюб гомосексуальним парам однією з умов можливого створення нової правлячої коаліції після парламентських виборів у вересні 2017 року.

Читайте також: Меркель пояснила, чому не голосувала за "шлюби для всіх"

Одностатеві партнерства реєструють у Німеччині з 2001 року. Свої стосунки до 2017 року таким чином оформили 34 тисячі гомосексуальних пар. Учасники таких зареєстрованих партнерств мали менше прав, ніж чоловік і жінка, які уклали гетеросексуальний шлюб. Зокрема, вони не користувалися пільгами під час оподаткування, передбаченими в Німеччині для осіб, які перебувають у шлюбі, та не могли всиновлювати дітей. За даними соцопитувань, більшість громадян Німеччини підтримують одностатеві шлюби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-