Меркель знову закликала лідерів G20 до компромісів

Меркель знову закликала лідерів G20 до компромісів

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель вкотре закликала лідерів 20 найвпливовіших економік світу до компромісів заради спільної справи. 

Про це вона заявила перед початком другої сесії саміту, що проходить у Гамбурзі, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Нам усім відомі великі, глобальні виклики, і ми знаємо, що час підганяє. Рішення будуть знайдені лише тоді, коли ми будемо готові до компромісів, коли будемо готові рухатися один назустріч одному", - заявила Меркель.

Канцлер нагадала, що країни-члени "клубу" представляють 2/3 світового населення, 4/5 ВВП планети і 3/4 світової торгівлі, що накладає на них особливу відповідальність. Вона висловила впевненість, що усі присутні прагнуть досягнення гарних результатів.

"Від нас очікують вирішення проблем. У цьому напрямку ми і повинні працювати", - заявила канцлер перед тим, як попросити пресу залишити зал засідань.

Друга сесія, присвячена проблемам глобальної економіки і торгівлі, як і перша, на якій обговорювалися питання боротьби з тероризмом і кризами, проходить у закритому режимі. На ній очікуються гарячі дебати у зв'язку з явним спрямуванням останнім часом США у бік протекціонізму в торгівлі.

Читайте також: У Гамбурзі стартував саміт G20, обговорюватимуть і Україну

Між двома сесіями учасники сфотографувалися для "сімейного фото" у "розширеному складі" - лідери не лише безпосередньо "Двадцятки", але і запрошених країн, а також міжнародних організацій. У центрі стояли керівники ФРН, Китаю і Аргентини - трійки G20.

Після обіду учасникам належить ще обговорити теми клімату та енергетичної політики.

Увечері всіх запросили на концерт до знаменитої Ельбської філармонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-