На переговорах Трампа й Путіна в кімнаті буде шестеро людей - ЗМІ

На переговорах Трампа й Путіна в кімнаті буде шестеро людей - ЗМІ

Укрінформ
Під час зустрічі президентів США й Росії в Німеччині в переговорній кімнаті будуть присутні лише шестеро людей, включаючи глав зовнішньополітичних відомств двох країні особистих перекладачів.

Про це повідомило в четвер впливове американське видання The Hill із посиланням на Axios.

"Буде шестеро людей: Трамп, Путін, державний секретар Рекс Тіллерсон, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров та два перекладачі", - зазначається в повідомленні.

Досі плани зустрічі не розголошуються. У цьому зв'язку наводиться лише заява радника президента США з питань національної безпеки Герберта Макмастера, який заявив на брифінгу журналістам, що "конкретного порядку денного (переговорів – ред.) немає". Насправді йтиметься про те, про що захоче говорити сам президент, сказав Макмастер.

Читайте також: Російський іспит для Трампа

При цьому в політичних колах у США досі не впевнені, чи порушить Трамп проблему втручання росіян у вибори американського президента минулого року. Раніше він неодноразово ставив під сумнів висновки американської розвідки про те, що Кремль втручався у вибори з метою допомоги одному з кандидатів, який і отримав перемогу.

Крім того, як повідомлялося, в Вашингтоні, навіть у близькому оточенні Трампа досі не впевнені, що саме президент Трамп може сказати або зробити під час розмови з Путіним. Через це високопоставлені радники Білого дому намагалися добитися присутності на зустрічі президентів старшого директора з питань Європи і Росії Ради нацбезпеки Фіони Гілл, яка є завзятим критиком Кремля, "щоб запобігти надто дружелюбній поведінці Трампа по відношенню до Путіна".

Як повідомляв Укрінформ, зустріч президентів США і Росії запланована на п'ятницю, в кулуарах саміту G-20 у німецькому Гамбурзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-