В МЗС Польщі вважають, що у Путіна немає чим зацікавити Трампа

В МЗС Польщі вважають, що у Путіна немає чим зацікавити Трампа

Укрінформ
Радник глави МЗС Польщі Пшемислав Журавський вел Граєвський вважає, що президенту Росії Володимиру Путіну немає що запропонувати главі Білого Дому Дональду Трампу.

Про це експерт сказав в інтерв'ю Укрінформу.

Тому, на думку політолога, побоювання, що Путін намагатиметься щось виторгувати у Трампа коштом України під час їхньої безпосередньої зустрічі на саміті G20 у Гамбурзі, є безпідставними.

“Думаю, такі побоювання безпідставні. По-перше, Росія не має нічого конкретного, щоб щось запропонувати Трампу”, - заявив польський експерт.

Він підкреслив, що ціллю російської політики на Близькому Сході, зокрема у Сирії, є захист російських баз в Латакії і Тартусі, тобто на територіях, що контролюються алавітами – основою режиму Асада.

“Це завдання мінімум для Росії. А стратегічна політична мета Росії – це власне війна в Сирії, яка сповільнює там дії сил Заходу, збільшує кількість біженців, які дестабілізують і створюють конфліктні ситуації всередині Європи”, - наголосив експерт.

Читайте також: Перед самітом G20 Путіна озброять “фейковими козирями” - InformNapalm

Він підкреслив, що в ситуації навколо Ірану роль Росії також є дестабілізуючою, оскільки нескінченна війна не дозволяє транспортувати енергоносії наземним шляхом із Перської затоки до Середземного моря, а далі до Європи. У свою чергу, транспортування морським шляхом поблизу Африки, де базуються сомалійські пірати, є загрозою для поставок енергоносіїв.

“Це підвищує ціну енергоносіїв, а на них спирається російський бюджет. Тому Росія, як кандидат на роль стабілізатора ситуації в цьому регіоні – це якесь гротескне непорозуміння”,- наголосив Журавський вел Граєвський.

Він наголосив, що американці дуже добре це усвідомлюють.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-