Перед самітом G20 Путіна озброять “фейковими козирями” - InformNapalm

Перед самітом G20 Путіна озброять “фейковими козирями” - InformNapalm

Укрінформ
Спецслужби РФ розпочали активне проведення інформаційних спецоперацій, спрямованих, окрім відповіді на затримання російських військовослужбовців в Україні, також на підготовку до Саміту G20 у Гамбурзі.

Про це повідомляє міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm.

Під час саміту президент США Дональд Трамп планує обговорити з президентом РФ Володимиром Путіним і ситуацію в Україні, а тому останньому потрібні якісь, хоча б фейкові, козирі.

“4 липня, у першій половині дня, зафіксовано відразу два інформаційні вкидання аналогічного спрямування, що є дуже щільним “графіком” навіть для російської пропаганди. У них мало часу, вони поспішають до саміту G20”, - йдеться у повідомленні.

Перша “інформаційна качка” стосувалася того, що нібито на території ОРЛО запобігли теракту проти ОБСЄ, друга - бойовики “ДНР” заявили про запобігання “теракту” біля коледжу в Донецьку.

Пізніше, у другій половині дня, російські ЗМІ увійшли в третій виток інформаційних операцій, тиражуючи новини про захоплення в полон “майора ЗСУ із 128-ї бригади”, який нібито готував теракти на території, контрольованій терористами “ДНР”.

Читайте також: Путін успішно переконує Захід, що Кремлю довіряти не можна — Кубілюс

Заступник командира 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади Збройних сил України Євген Бондар спростував ці дані, тиражовані в російських ЗМІ. Він підкреслив, що ніхто з військових бригади в полон бойовиків не потрапляв, і бригада не займає позицій у Пісках.

Як зазначають в InformNapalm, синхронна робота спікерів терористичних формувань “ЛНР”, “ДНР” і російських медіа є наслідком інформаційної операції російських спецслужб, яка повинна стати відповіддю на цілий ланцюжок провалів:

1. Захоплення в полон військовослужбовця 22-ї бригади спеціального призначення ГРУ РФ Віктора Агєєва зі складу ДРГ бойовиків 24 червня 2017 року в районі села Жолобок Луганської області.

2. Затримання двох диверсантів ФСБ Росії Володимира Кузнецова і Аскара Кулуба 30 червня 2017 року під час рекогносцировки місцевості у районі Перекопської затоки.

Зазначається, що за останні дві доби спостерігалася активна підготовка до контрзаходів і провокацій: запускалися інформаційні хвилі в Тwitter і ЗМІ про “підготовку терактів у Донецьку”. Згідно з InformNapalm, з досвіду попередніх спецоперацій Росії на Донбасі, можна припустити, що російські спецслужби “можуть застосувати також викрадення людей для обмінного фонду та інформаційних маніпуляцій”.

“Інформаційні спецоперації, крім відповіді на затримання російських військовослужбовців, також пов’язані з підготовкою до Саміту G20, який відбудеться 7-8 липня в Гамбурзі. Російські ЗМІ навперебій готують інформаційні приводи. Адже на Саміті планується перша зустріч Путіна і Трампа, на якій постане питання Сирії та України. Путіну потрібні якісь, хоча б фейкові, козирі. На сьогодні для виконання цього завдання кинуті всі сили”, - наголошується у матеріалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-