Макрон закликав африканські країни спільно боротися з тероризмом

Макрон закликав африканські країни спільно боротися з тероризмом

Укрінформ
Франція та африканські партнери повинні діяти разом, щоб знищити ісламістів у нестабільному регіоні Сахель.

Про це президент Франції Еммануель Макрон заявив під час відкриття саміту в столиці Малі Бамако в неділю, повідомляє Reuters

"Щодня ми повинні боротися з терористами, бандитами, вбивцями.., яких ми повинні рішуче знищити разом", - сказав Макрон в ході свого другого візиту до Малі з моменту вступу на посаду президента.

Очікується, що лідери блоку G5 "Сахель" - Малі, Буркіна-Фасо, Мавританія, Нігер та Чад оголосять на зустрічі про створення нової багатонаціональної групи, спрямованої на боротьбу з ісламістськими бойовиками та незаконною діяльністю на значній пустельній території регіону Сахель.

Також президент Франції заявив у неділю, що його країна залучить всі свої сили на знищення тих, хто несе відповідальність за викрадення французького заручника, якого показали на відео за кілька годин до зустрічі в малійській столиці.

Читайте також: Малійські бойовики показали відео із шістьма заручниками-іноземцями

Як повідомлялося, групи ісламських бойовиків, деякі з яких відносяться до "Аль-Каїди", захопили контроль над північною територією Малійської пустелі у 2012 році. Після того як бойовики були витіснені з великих та малих міст через рік після військової інтервенції під проводом Франції, вони продовжують здійснювати напади на миротворців ООН, солдатів ЗС Малі та цивільних. Коли масове насильство поширилося на сусідні країни на Заході Африки, Париж розгорнув в регіоні свої війська для боротьби з ісламістами у межах транскордонної операції, залучивши більше 1,5 тисячі військових. 21 червня Рада безпеки ООН проголосувала за резолюцію, що схвалює розгортання місії африканських сил в регіоні Сахель.

Як відомо, до початку зустрічі в Бамако ісламістські бойовики продемонстрували відеоролик, в якому показали шістьох нових заручників з Південної Африки, Франції, Колумбії, Австралії, Румунії та Швейцарії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-