Італія погрожує закрити порти через мігрантів

Італія погрожує закрити порти через мігрантів

Укрінформ
Італія заявляє, що не може впоратися із тією кількістю мігрантів, що прибувають до країни. 

Про це повідомляє українська служба BBC

"Італійський уряд погрожує закрити порти і конфіскувати рятувальні судна, що належать допомоговим агенціям, на яких прибувають біженці із Лівії", - йдеться у повідомленні.

У Агенціїї ООН з питань біженців заявляють, що країні потрібно більше допомоги на тлі дедалі більшої кількості біженців із Африки.

Від 2014 року через італійські порти до Європи потрапили понад 500 тисяч мігрантів.

Після того, як впродовж лише двох днів минулого тижня до країни прибули понад 12 тисяч мігрантів, уряд Італії став вимагати активних дій від інших країн Євросоюзу.

Читайте також: Франція, Італія та Німеччина сьогодні обговорять міграційну кризу

"На наших очах в Італії розгортається трагедія. І це не може залишатися суто італійською проблемою", - заявив Верховний комісар ООН з питань біженців Філіпо Гранді.

29 червня комісар ЄС з питань міграції Дімітріс Аврамополус пообіцяв виділити більшу фінансову допомогу Італії, і закликав країни-члени продемонструвати більшу солідарність.

За словами Філіпа Гранді, лише за минулий тиждень до Італії прибули 12 600 мігрантів і біженців.

Загалом, за його словами, від початку року до Італії морем прибули 83 650 мігрантів, - це на 20% більше, ніж за той самий період минулого року.

Вважають, що від початку року у Середземному морі загинули близько 2300 мігрантів.

Більша частина мігрантів, що прибувають до Італії, відпливають із Лівії, через яку до Європи прагнуть потрапити мігранти із країн на південь від Сахари, Аравійського півострова, Єгипту, Сирії і Бангладеш.

Офіс Верховного комісара ООН з питань біженців занепокоєний великою кількістю дітей без без батьків, а також жертв сексуального насильства серед мігрантів, які прибувають до Італії.

Фото: Unhcr/Andrew McConnell

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-