МЗС Франції не вважає відставку Асада обов'язковою

МЗС Франції не вважає відставку Асада обов'язковою

Укрінформ
Глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив про готовність діяти, коли буде доведено використання хімзброї в Сирії.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті Le Monde, повідомляє RFI.

«Як тільки факт використання хімічної зброї (у Сирії - RFI) буде документально доведено і будуть встановлені винні, ми готові діяти», - заявив Ле Дріан журналістам.

Проте він не вважає, що відставка президента Сирії Башара Асада має бути обов'язковою умовою для проведення переговорів про політичне врегулювання кризи. «Річ у тому, що його відхід не посприяє вирішенню конфлікту. Я погано собі уявляю, як без поліпшення ситуації в Сирії біженці зможуть повернутися додому», - сказав міністр.

Ле Дріан також підкреслив, що на даний момент політичного врегулювання сирійського конфлікту чекати не варто, переговори все ще не зрушили з мертвої точки. Необхідно покласти край хаосу в Сирії, оскільки, за його словами, це одна з умов безпеки в Європі.

Читайте також: Новий глава МЗС Франції: Альтернативи «мінському процесу» немає

Відповідаючи на запитання журналістів про можливу участь Франції в переговорах щодо Сирії, перший етап яких відбувся в Астані в січні 2017 року, він заявив, що уряд дотримуватиметься лінії президента Еммануеля Макрона. «Ми можемо співпрацювати з усіма, хто розділяє позицію глави Республіки, представлену на зустрічі з президентом Путіним у Версалі», - додав Ле Дріан.

Говорячи про Росію, глава французького МЗС заявив, що зараз відкрилися нові можливості для ведення діалогу. «Продовження сирійської драми - це ганьба для міжнародного співтовариства. Як і усі країни, Росія усвідомлює, що військового рішення цього конфлікту не існує», - пояснив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-