Хімічна атака у Сирії: Канада дає 2,5 мільйона доларів на розслідування

Хімічна атака у Сирії: Канада дає 2,5 мільйона доларів на розслідування

Укрінформ
Канада передасть Організації із заборони хімічної зброї 2,5 млн доларів для розслідування можливого застосування зброї масового знищення у Сирії.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це рішення відображає непохитну підтримку Канадою сирійського народу. Відважна і самовіддана робота Організації із заборони хімічної зброї є ключовою для встановлення фактів навколо застосування хімічної зброї у Сирії, і очищення світу від цієї негуманної зброї", - сказала Фріланд.

Вона наголосила, що будь-яке застосування хімічної зброї заслуговує на засудження. "Канада рішуче засуджує режим Асада за використання хімічної зброї проти жінок, чоловіків та дітей 4 квітня 2017 року. Застосування хімічної зброї не толеруватиметься. Подальша безкарність є неприйнятною, порушники повинні бути притягнені до відповідальності", - наголосила глава МЗС Канади.

Читайте також: США підтвердили готовність завдати удар по Сирії в разі нової хіматаки

Як повідомлялося, у четвер Організація із заборони хімічної зброї оприлюднила звіт, в якому підтвердила використання отруйного газу зарин 4 квітня 2017 року поблизу міста Хан Шаухун на півдні сирійської провінції Ідліб. Тоді загинуло близько 100 цивільних осіб. Західні країни поклали провину за це на сирійські урядові війська. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-