У Британії протипожежні тести

У Британії протипожежні тести "провалили" майже 150 висоток

Укрінформ
У Великій Британії число будівель, які провалили тест на пожежну безпеку, зросла до 149.

Про це повідомляє Reuters.

"На сьогодні облицювання зі 149 висотних будівель в 45 районах провалило тести. Це все ще 100% показник провалу", - повідомила журналістам на брифінгу прес-секретар прем'єр-міністра Терези Мей.

Перевірки по всій країні були розпочаті після смертельної пожежі в лондонській багатоповерховій будівлі Grenfell Tower, в результаті якої загинуло щонайменше 80 осіб.

Як раніше повідомлялося, будинки з вогненебезпечними панелями виявлено в лондонських районах Барнет, Брент, Кемден, Хаунслоу, Ізлінгтон, Ламбет і Уондсуорт, а також в інших містах Англії - Донкастері, Манчестері, Норіджі, Плімуті, Портсмуті, Стоктон-он-Тізі та Сандерленді.

Лондонська поліція офіційно підтвердила, що причиною пожежі в багатоповерховому будинку Grenfell Tower стало загоряння холодильника в одній із квартир.

У поліції також підтвердили, що зовнішнє облицювання будинку, яке журналісти вже давно вважали причиною неймовірно швидкого поширення вогню по будівлі, дійсно не відповідало вимогам пожежної безпеки.

За свідченнями очевидців, вогонь швидко поширився по всій висоті будівлі відразу після того, як загорілося облицювання фасаду.

Як повідомлялося, облицювання на Grenfell Tower замінили з дорожчого цинкового на більш дешеве алюмінієве, яке хоч і дозволило заощадити понад 300 тисяч фунтів стерлінгів, було менш стійким до вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-