Кардинала Ватикану обвинуватили в сексуальних домаганнях

Кардинала Ватикану обвинуватили в сексуальних домаганнях

Укрінформ
Поліція Австралії обвинуватила фактичного міністра фінансів Ватикану, кардинала Джорджа Пелла у численних випадках сексуальних домагань.

Про це заявили у четвер, 29 червня, у поліції австралійського штату Вікторія, інформує DW.

"Кардинал Пелл обвинувачується у багатьох випадках злочинів сексуального характеру, які сталися в минулому", - заявили у поліції.

За інформацією австралійської поліції, кардинал обвинувачується у сексуальних домаганнях "багатьма жертвами". Утім, точної кількості позивачів, а також часу, коли сталися домагання, нібито вчинені Пеллом, у поліції не уточнили. Кардинал повинен з'явитися на допит до суду Мельбурна 18 липня цього року, додали у поліції.

Натомість у Ватикані наголосили, що Пелл заперечує свою провину та має намір приїхати до Австралії для того, щоб очистити своє ім'я. Однак, з огляду на стан його здоров'я, він зробить це лише після консультації з лікарем.

У 2002 році 76-річний Джордж Пелл, перебуваючи на посту архієпископа Австралії, вже обвинувачувався у сексуальних домаганнях до 12-річного хлопчика, які нібито мали місце ще 1961 року, проте згодом суд його виправдав.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-