Анкара обвинуватила Європу в подвійних стандартах

Анкара обвинуватила Європу в подвійних стандартах

Укрінформ
Прес-секретар президента Туреччини Ібрагім Калин обвинуватив європейські країни в застосуванні подвійних стандартів щодо Туреччини.

Про це повідомляє Анадолу.

«Ті, хто при кожній слушній нагоді намагається дати Туреччині урок демократії, прав і свобод людини, одночасно надаючи підтримку терористичним організаціям, путчистам і злочинцям, намагається перешкодити зустрічі президента Туреччини зі співвітчизниками за кордоном. Це і є найбільший доказ того, що в Європі застосовують подвійні стандарти», - зазначив Калин.

Прес-секретар наголосив, що провокаційні заяви деяких німецьких політиків напередодні візиту президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана в Гамбург для участі в саміті лідерів G-20 неприйнятні.

За його словами, спроби перешкодити зустрічі глави Турецької держави зі співвітчизниками за кордоном через дріб'язковий приводу несумісні з дружбою і союзницькими відносинами.

«Президент Туреччини, незважаючи на весь негатив у відносинах з європейськими країнами, все ж дотримується конструктивного підходу. Сподіваюся, влада Німеччини не повторять серйозних помилок, допущених перед конституційним референдумом у Туреччині. Хочу повторитися, що не варто жертвувати багаторічної дружбою Туреччини і Німеччини заради скороминущих інтересів», - зазначив Калин.

Як повідомлялося, раніше ряд високопоставлених німецьких політиків негативно відреагував на намір президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана виступити перед турецькою громадою Німеччини під час його перебування в країні для участі в саміті G20.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-