Парламент Румунії затвердив новий уряд

Парламент Румунії затвердив новий уряд

Укрінформ
Парламент Румунії більшістю голосів затвердив склад нового Кабінету міністрів на чолі з соціал-демократом Міхаєм Тудосе.

"За" затвердження уряду проголосували 275 (із 466) депутатів парламенту, "проти" - 102 депутати, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Хочу Вас запевнити, що нинішній уряд працюватиме у цілодобовому режимі для виконання урядової програми та надолужування упущеного за період кризи часу", - заявив перед парламентарями Тудосе.

Очікується, що у найближчі години члени уряду складуть присягу в президентському палаці у Бухаресті.

Більшість міністрів нового уряду працювали раніше в уряді Соріна Гріндяну. Серед нових призначень - Адріан Цуцуяну, який очолив міністерство оборони, Міхай Фіфор затверджений міністром економіки, Лівіу Поп - міністром освіти, Ілан Лауфер - міністром у справах підприємництва, Лучіан Ромашкану очолить міністерство культури, а міністром з європейських справ став Віктор Негреску.

До Кабінету міністрів увійшли представники правлячої коаліції, до складу якої входять Соціал-демократична партія і Альянс лібералів та демократів.

У 2014-2015 роках Тудосе очолював міністерство економіки в уряді під керівництвом Віктора Понти.

Тудосе змінив на посаді глави уряду соціал-демократа Гріндяну, якому минулого тижня парламент оголосив вотум недовіри «за незадовільну роботу уряду».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-