Адвокат Брейвіка заявив ЄСПЛ, що психіка його клієнта під загрозою

Адвокат Брейвіка заявив ЄСПЛ, що психіка його клієнта під загрозою

Укрінформ
Адвокат масового убивці Андерса Брейвіка звернувся з апеляцією до Європейського суду з прав людини на судове рішення, яким встановлено відсутність порушень прав людини при повній ізоляції його клієнта у трикімнатній камері.

Про це повідомляє Associated Press.

"Адвокат Брейвіка Ойстейн Сторрвік у четвер повідомив AP, що Брейвік "як і раніше залишається ізольованим, не маючи контактів з іншими", та стверджує, що психічне здоров'я його клієнта під загрозою", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, раніше цього місяця Брейвік змінив своє ім'я Фьотольф Хансен.

Нагадаємо, 8 червня Верховний суд Норвегії відмовився розглядати апеляцію, подану норвезьким масовим вбивцею Андерсом Брейвіком, який скаржиться на умови свого ув'язнення.

Апеляційний суд Норвегії у березні постановив, що Норвегія не порушує права масового убивці Андерса Брейвіка, тримаючи його в майже повній ізоляції в трикімнатній камері за вбивство 77 людей у 2011 році.

Таким чином було скасовано попередній вердикт про те, що ізоляція масового вбивці Брейвіка була негуманною.

Брейвік у липні 2011 року підірвав бомбу в центрі Осло, а потім відкрив вогонь по учасниках молодіжного табору на острові Утойя. Свої дії екстреміст пояснив тим, що хотів привернути увагу до засилля мігрантів у Європі.

Чоловіка засудили до 21 року позбавлення волі з правом подовження тюремного строку необмежену кількість разів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-