Вбивство Нємцова: присяжні визнали винними усіх п’ятьох підсудних

Вбивство Нємцова: присяжні визнали винними усіх п’ятьох підсудних

Укрінформ
Присяжні визнали колишнього офіцера батальйону МВС «Север» Заура Дадаєва і чотирьох його спільників винними у вбивстві Бориса Нємцова.

Про це повідомляє «Медуза».

"Присяжні ствердно відповіли на питання, чи довело обвинувачення, що Дадаєв разом з іншими підсудними скоїв злочин. За рішення про винуватість Дадаєва проголосували 10 присяжних, проти - двоє. Водночас четверо (з 12) присяжних вважають, що він заслуговує поблажливості", - йдеться в повідомленні.

Всі підсудні також визнані винними у незаконному зберіганні зброї. За цією статтею всі вони, за рішенням присяжних, також не заслуговують на поблажливість.

Нарада колегії проходила у Московському окружному військовому суді з вівторка. Присяжним необхідно було відповісти на 26 запитань суду.

Після оголошення вердикту присяжних суд обговорить його, прокуратура запитає покарання для підсудних. Потім буде оголошено вирок.

Як відомо, слідство вважає колишнього офіцера чеченського батальйону «Север» Заура Дадаєва безпосереднім виконавцем вбивства Бориса Нємцова. Його спільниками в організації злочину, за версією слідства, були брати Анзор і Шадід Губашеви, Тамерлан Ескерханов і Хамзат Бахаєв.

В ході слідства Дадаєв і брати Губашеви давали свідчення, але в суді відмовилися від них, заявивши, що піддавалися тортурам.

Всі обвинувачені в суді заявили про свою невинуватість.

Опозиційного політика Бориса Нємцова було убито в центрі Москви на Великому Москворецькому мосту ввечері 27 лютого 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-