Вірус Petya атакував парламент Грузії

Вірус Petya атакував парламент Грузії

Укрінформ
Поштові скриньки депутатів парламенту Грузії зазнали кібератаки.

Про це повідомляє «Новости Грузия» з посиланням на телекомпанію «Рустави 2».

«Повідомлення, здається, отримали усі парламентарі. Як видно, суть справи полягає в тому, що відбувається атака, є багато вірусних посилань, і це загрожує тому, що система не буде захищена. Учора нас повідомили про обмеження, а сьогодні — про те, що все виправлено», — сказав депутат парламенту Грузії від опозиційної партії «Рух за свободу — Європейська Грузія» Серго Ратіані журналістам.

За даними телекомпанії, напередодні багато грузинських депутатів одночасно отримали смс-повідомлення про кібератаку, в яких містилося прохання утриматися від використання електронної пошти.

Даних про те, скільки саме було зламано аккаунтів електронної пошти депутатів або службовців, які користуються парламентським сервером, поки не надходило. У МВС Грузії заявляють, що намагаються розібратися в ситуації.

«У зв'язку з парламентом офіційне повідомлення не надходило. Проте, посилаючись на публічно поширену інформацію, наші фахівці зв'язалися з відповідною службою парламенту. На даний момент йде з'ясування обставин», — сказав заступник голови МВС Грузії Шалва Хуцишвілі журналістам.

Напередодні атаці піддалася датська компанія Maersk Group, якій належить компанія APM Terminals, що володіє портом Поті в Західній Грузії. IT-системи повністю відключилися і в інших портах і терміналах, якими володіє компанія в різних країнах світу.

Нині порт Поті веде облік у ручному режимі.

Глобальна атака вірусу-вимагача у вівторок уразила IT- системи компаній у декількох країнах світу, найбільше торкнувшись України. Атаки зазнали комп'ютери нафтових, енергетичних, телекомунікаційних, фармацевтичних компаній, а також держорганів.

Згідно з першими повідомленнями, активований зловмисниками вірус-шифрувальник було віднесено до вже відомого сімейства вимагачів Petya, проте пізніше з'ясувалося, що йдеться про нове сімейство шкідливого програмного забезпечення з функціональністю, що істотно відрізняється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-