У Німеччині вважають недоречним виступ Ердогана перед турецькою громадою

У Німеччині вважають недоречним виступ Ердогана перед турецькою громадою

Укрінформ
Ряд високопоставлених німецьких політиків негативно відреагували на намір президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана виступити перед турецькою громадою Німеччини під час його перебування у країні для участі в саміті G20.

Своє ставлення, зокрема, озвучив міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас є офіційний запит від президента Туреччини Ердогана, який хоче звернутися в кулуарах саміту G20 у Німеччині до своїх співвітчизників. Я сказав своїм турецьким колегам кілька тижнів тому, що ми вважаємо це не дуже хорошою ідеєю", - сказав Габріель.

За його словами, враховуючи конфліктну ситуацію, що склалася останнім часом між ФРН і Туреччиною, було б недоцільно зараз проводити такі зустрічі, які "не вписуються у політичний ландшафт". Габрієль нагадав, що перед референдумом у Туреччині було дозволено зустрічі деяких турецьких міністрів з турками, які мешкають у Німеччині, що привело до сутичок і безладів.

Глава МЗС вважає, що тепер канцлер Ангела Меркель має сказати своє слово і дати зрозуміти не лише Туреччині, а й усім країнам, які не є членами ЄС, що їх передвиборні агітаційні мітинги в ФРН, які можуть викликати в країні внутрішньополітичні конфлікти цих держав, небажані.

"Ми не хочемо, щоб цих людей, яких ми вважаємо громадянами своєї країни, підбурювали до конфлікту в їх рідній країні", - підкреслив Габріель.

Раніше однопартієць міністра, глава Соціал-демократичної партії і кандидат у канцлери Мартін Шульц заявив, що не хоче, щоб «Ердоган, який у Туреччині тримає у в'язницях дисидентів і журналістів, проводив у Німеччині масові заходи".

Турецька влада заарештувала після невдалого торішнього путчу 9 осіб, які є громадянами ФРН або мають подвійне - німецьке і турецьке - громадянство.

Як відомо, у Гамбургу 7-8 липня пройде саміт "Великої двадцятки". Поліція готується до можливих зіткнень між проурядовими турками і курдами, численна громада яких живе у Німеччині(тільки у Гамбургу їх близько 600 осіб).

Раніше суд Гамбурга заборонив проведення акцій у багатьох частинах міста під час саміту, зокрема на шляху прямування делегацій до місця зустрічі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-