Італія може закрити свої порти для мігрантів

Італія може закрити свої порти для мігрантів

Укрінформ
Влада Італії пригрозила заборонити іноземним судам висаджувати в італійських портах мігрантів з інших країн.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

"Мова йде в першу чергу про рятувальні судна під прапорами інших країн, які поряд з італійської берегової охороною займаються порятунком мігрантів, що намагалися по морю дістатися до Італії з Лівії, але зазнали катастрофи", - наголошується в повідомленні.

Досить часто рятувальні судна, що беруть участь в операції, належать гуманітарним організаціям та ходять під прапором різних держав, зокрема Німеччини та Мальти. Але врятованих мігрантів висаджують в Італії.

Представник країни в Євросоюзі Мауріціо Массарі у своєму листі керівництву союзу заявив, що ситуація виходить з-під контролю. Прем'єр-міністр Італії Паоло Джентилоні у свою чергу звинуватив європейські країни в спробі проігнорувати цю проблему.

У зв'язку з цим, повідомляє агентство Рейтер, зараз в уряді Італії обговорюється можливість введення для таких суден заборони на повернення в італійські порти.

Нагадаємо: кількість мігрантів, які спробували морем дістатися до Італії з Північної Африки за останні чотири дні, оцінюється приблизно в 10 тисяч осіб. Всього ж за цей рік в Італію в'їхали 73 тисячі мігрантів, що на 14% більше, ніж за той же період в минулому році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-