Асад відмовився від хімічної атаки після попередження США – Меттіс

Асад відмовився від хімічної атаки після попередження США – Меттіс

Укрінформ
Міністр оборони США Джеймс Меттіс вважає, що сирійський уряд "серйозно сприйняв" попередження офіційного Вашингтона щодо неприпустимості нової хімічної атаки та уникнув її проведення.

Про це він заявив під час прес-брифінгу в середу по дорозі до Брюсселя, повідомили кореспондентові Укрінформу в прес-службі Пентагону.

"Очевидно, вони (уряд Асада – ред.) серйозно сприйняли це попередженню", - прокоментував міністр оборони США запитання, чи була помічена нова активність сирійського уряду щодо підготовки до нової хімічної атаки після з початку тижня.

Відповідаючи на прохання уточнити, що він має на увазі під висловом "серйозно сприйняли", Меттіс відповів: "Вони цього (нападу із застосуванням хімічної зброї – ред.) не здійснили".

Водночас, міністр оборони США відмовився коментувати готовність Пентагону діяти в разі, якщо така спроба з боку Асада буде реалізована. "Я не обговорюю майбутні військові операції, взагалі. І ніколи не роблю цього", - зауважив він.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти вівторка офіс речника Білого дому зробив заяву,  що "Сполучені Штати виявили потенційну підготовку режиму Асада до ще однієї атаки із застосуванням хімічної зброї, що може спричинити масові вбивства цивільних, включаючи невинних дітей". При цьому вказувалося, що дії сирійського режиму є подібними до тих, що відбувалися під час підготовки хімічної атаки у квітні цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-