ПАРЄ відкладе питання відставки Аграмунта до осені - ЗМІ

ПАРЄ відкладе питання відставки Аграмунта до осені - ЗМІ

Укрінформ
Парламентська асамблея Ради Європи не голосуватиме щодо відставки свого президента Педро Аграмунта на поточному сесійному тижні, а відкладе розгляд питання до осені.

Про це повідомляє «Європейська правда».

«Влітку показового покарання не буде: рішення щодо Аграмунта відклали на осінь», - йдеться у публікації.

Парламентарі вирішили подати підписи за відставку Аграмунта в останній день сесії, щоби фактичний розгляд цього питання відбувся вже восени, коли в залі гарантовано буде достатня кількість депутатів. Очікується, що відставка президента ПАРЄ буде поставлена на голосування 9 жовтня, в день відкриття сесії.

Проте лишається можливість, що Педро Аграмунт до того часу сам подасть у відставку з президентської посади, щоби уникнути додаткових санкцій, які будуть запроваджені в разі його «жорсткої» відставки.

Нагадаємо: раніше голова української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар’єв повідомив, що регламентний комітет ПАРЄ ухвалив проект резолюції, яка передбачає можливість імпічменту президента та віце-президента асамблеї.

У вівторок Ар’єв також висловив припущення, що згадана процедура може початися негайно або тривати до осені, коли відбуватиметься наступна сесія ПАРЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-