У Трампа назвали жартом заклики до РФ

У Трампа назвали жартом заклики до РФ "хакнути" решту листів Клінтон

Укрінформ
Речник Білого дому назвав "жартом" минулорічну заяву кандидата в президенти Дональда Трампа, коли після витоку компромату на керівництво демократів він закликав Росію знайти доступ до 33 тис. листів Клінтон, які не були оприлюднені широкому загалу.

З таким поясненням Шон Спайсер виступив у понеділок під час прес-брифінгу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Тоді він (Дональд Трамп – ред.) жартував. Ми всі це знаємо", - зазначив Спайсер у відповідь на нагадування журналістами публічного звернення Трампа до російських хакерів.

У липні минулого року, в розпал виборчої кампанії кандидат у президенти від республіканців Трамп, зокрема заявив: "Росіє, якщо ви слухаєте мене, я сподіваюсь, ви знайдете 33 тис. листів, яких бракує. Я думаю, ви, напевно, отримаєте високу нагороду від нашої преси".

Йшлося про 33 тис. листів Гілларі Клінтон, які були видалені з її особистого поштового серверу з поясненням, що це було листування особистого характеру. Пізніше розслідування ФБР встановило, що Гілларі Клінтон порушила процедурні правила, коли користувалася приватним поштовим сервером на посаді держсекретаря, однак не здійснювала порушень, які могли би стати причиною кримінального переслідування по відношенню до неї за законами США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-