У канадському парламенті створять

У канадському парламенті створять "суперкомітет" для нагляду за спецслужбами

Укрінформ
Для нагляду за роботою різноманітних спецслужб у федеральному парламенті Канади буде створено окремий комітет із широкими повноваженнями.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідний законопроект підписав генерал-губернатор Канади Девід Джонстон.

«Новий комітет матиме повноваження для перевірки повного спектру операцій із підтримки національної безпеки та проведення розвідки, що здійснюються урядом Канади, включно із діяльністю Канадської служби безпеки й розвідки, Центру безпеки комунікацій, Канадської королівської кінної поліції, Канадської прикордонної служби та інших відомств», - сказав міністр громадської безпеки Ральф Гудейл.

За його словами, членам комітету, який сформують із представників різних партій, будуть надані дуже широкі повноваження. «Усі члени комітету матимуть безпрецедентний доступ до секретної інформації, обмежений лише окремими випадками, передбаченими в законі, і зможуть гарантувати, що дії наших спецслужб оберігатимуть канадців, захищаючи наші права та цінності», - зазначив міністр.

Водночас, він не уточнив, коли саме новий комітет приступить до виконання своїх обов’язків. «Цей комітет стане потужним додатком до системи перегляду національної безпеки й її підзвітності», - підсумував Гудейл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-