Жителів п'яти висоток в Лондоні евакуювали, щоб не повторилася пожежа

Жителів п'яти висоток в Лондоні евакуювали, щоб не повторилася пожежа

Укрінформ
Мешканців понад 800 квартир у п'яти висотних будинках на півночі Лондона було вирішено терміново евакуювати через сумніви у пожежній безпеці облицювання будівель.

Про це повідомляє BBC.

Як повідомили в муніципальній раді лондонського району Камден, жителів евакуюють для проведення в будівлі протипожежних робіт. У раді пояснили, що є рішення повністю замінити облицювання будівлі.

Як з'ясувалося, облицювання п'яти веж в районі Камден аналогічне тому, що використовувалося в багатоповерховому будинку Гренфелл-тауер, де внаслідок пожежі загинули, за останніми даними, 79 осіб.

Спочатку повідомлялося, що будуть евакуйовані мешканці лише одного багатоповерхового будинку в цьому районі. Однак після перевірки стало відомо, що протипожежні роботи будуть вестися в п'яти багатоповерхівках.

Як очікується, заміна облицювання будівель триватиме від трьох до чотирьох тижнів. Мешканців евакуйованих будинків переселяють в готелі та інші місця тимчасового розміщення.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю лондонська поліція офіційно підтвердила, що причиною пожежі в багатоповерховому будинку Гренфелл-тауер стало загоряння холодильника в одній з квартир, і вогонь несподівано швидко поширився по зовнішнім стінам на весь будинок..

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-