Меркель про першу пропозицію щодо Brexit: Початок хороший

Меркель про першу пропозицію щодо Brexit: Початок хороший

Укрінформ
У Берліні зі схваленням сприйняли пропозицію прем'єра Великої Британії Терези Мей щодо можливості іноземцям, які працюють у Королівстві, залишитися.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Початок хороший.. Проте є ще багато відкритих питань", - заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель у Брюсселі, де проходить саміт ЄС.

Вона підкреслила, що її дуже турбує питання гарантій безпеки для громадян ЄС, які знаходяться у Великій Британії.

Йдеться про 3,2 млн громадян Євросоюзу, які живуть і працюють на Британських островах. Зокрема, серед них близько 300 тисяч громадян ФРН (для порівняння: у Німеччині живе втричі менше британців).

У ході майбутніх переговорів також вирішуватиметься питання про подальше місцеперебування ряду європейських інституцій, які нині знаходяться у Лондоні, зокрема Європейського агентства лікарських засобів (EMA) та Європейської банківської організації (EBA). Німеччина вже запропонувала перенести офіси цих структур до себе - відповідно у Бонн і Франкфурт-на-Майні. Втім, відразу обидві штаб-квартири не можуть бути розташовані в одній країні, і свої заявки мають намір подати кілька держав. Конгреси й семінари цих двох агентств забезпечували в Лондоні до 39 тисяч замовлень готелів на рік, тому "конкуренція" обіцяє бути чималою.

Як відомо, офіційні переговори щодо виходу Великої Британії зі складу Євросоюзу почалися минулого понеділка і мають імовірно завершитися до кінця березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-