Grenfell Tower загорівся через несправний холодильник - ЗМІ

Grenfell Tower загорівся через несправний холодильник - ЗМІ

Укрінформ
Пожежа у лондонському житловому будинку Grenfell Tower, внаслідок якої загинуло понад 70 осіб, розпочалася з пожежі у холодильнику.

Про це повідомляє BBC із посиланням на поліцію.

"Пожежа в Grenfell Tower у Лондоні розпочалася з несправного холодильника з морозильною камерою, а зовнішнє облицювання не пройшло перевірку безпеки", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, ізоляція будівлі також не пройшла перевірку. Столична поліція розгляне питання про порушення справи за звинуваченням у вбивстві з необережності.

За оцінками, в Англії знаходяться ще 600 будинків, які мають обшивку, подібну до тієї, що використовувалася на повністю обгорілій лондонській багатоповерхівці Grenfell Tower, де внаслідок пожежі загинули щонайменше 79 осіб.

Раніше мер Лондона Садік Хан заявив, що нищівна пожежа у лондонській 24-поверхівці Grenfell Tower стала наслідком "років недбалості".

Досі не вдалося знайти усіх зниклих та ідентифікувати усіх жертв пожежі.

Поліція підтвердила, що пожежа не виникла внаслідок умисного підпалу.

Тереза Мей пообіцяла знайти швидко нове житло для жителів Grenfell Tower, які залишилися без даху над головою, а також виплатити компенсації та розібратися, чому будівля була охоплена вогнем так швидко. Незважаючи на це, у Лондоні кілька днів тривали акції протесту з вимогою відставки уряду Мей.

Як раніше повідомляв Укрінформ, будівля спалахнула 14 червня у районі Кенсінгтон на заході британської столиці. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-