Канаді слід ухвалити «акт Магнітського» - парламентський комітет

Канаді слід ухвалити «акт Магнітського» - парламентський комітет

Укрінформ
Парламентський комітет із закордонних справ та міжнародного розвитку Канади одноголосно підтримав ухвалення так званого «акту Магнітського», який дозволить уряду накладати санкції на порушників прав людини по всьому світу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Якщо закон набуде чинності, уряд Канади отримає змогу заморожувати рахунки та власність чиновників-іноземців, яких обґрунтовано підозрюють у порушенні прав людини, а також забороняти їм в’їзд до Канади.

Хоча закон пропонує дозволити використання санкцій незалежно від національності порушника, мотивований він був перш за все подіями у Росії.

Аби закон набрав чинності, йому залишилося подолати лише два етапи: остаточне голосування у нижній палаті парламенту та отримати підпис генерал-губернатора.

Як відомо, російський адвокат Сергій Магнітський загинув у Росії 16 листопада 2009 року, перебуваючи в слідчому ізоляторі, після викриття корупційних злодіянь вищого керівництва держави. США ще у 2012 році запровадили санкції проти російських чиновників, причетних до загибелі Магнітського та порушників прав людини. Пізніше подібний закон ухвалили Європарламент, Естонія та Великобританія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-