Трамп продовжив санкції проти Північної Кореї

Трамп продовжив санкції проти Північної Кореї

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп своїм указом продовжив ще на рік санкції проти КНДР, пов'язані з дестабілізуючими діями уряду цієї країни в регіоні, репресіями та провокаційною політикою режиму Пхеньяна.

Про це офіційно повідомив у середу Білий дім, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Існування та ризик розповсюдження на Корейському півострові матеріалу, придатного для використання в якості зброї; дії та політика уряду Північної Кореї, які дестабілізують Корейський півострів та загрожують збройним силам Сполучених Штатів, союзникам і торговельним партнерам в регіоні, включаючи запровадження ядерних і ракетних програм; інші провокаційні, дестабілізуючі й репресивні дії та політика уряду Північної Кореї продовжують створювати незвичайну та особливу загрозу національній безпеці, зовнішній політиці та економіці Сполучених Штатів", - пояснюється в поширеному документі.

З цієї причини, йдеться далі, президент США вважає за необхідне "продовжити стан надзвичайної ситуації в країні по відношенню до Північної Кореї".

Таким чином, глава Білого дому пролонгував санкції, введені Сполученими Штатами проти Пхеньяна у червні 2008 року, серпні 2010 року, квітні 2011 року, січні 2015 року, березні 2016 року. Санкції залишатимуть свою чинність після 26 червня 2017 року, йдеться в документі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-