ООН нарахувала 65,6 мільйонів вимушених переселенців у світі

ООН нарахувала 65,6 мільйонів вимушених переселенців у світі

Укрінформ
На кінець 2016 року у світі налічувалося 65,6 мільйонів вимушено переміщених людей.

Про це йдеться у доповіді про глобальні тенденції Агентства ООН у справах біженців, повідомляє ВВС.

Зазначається, що це приблизно на 300 тисяч більше, ніж було зафіксовано рік тому.

"Ми повинні робити все можливе для цих людей. Світові, обтяженому конфліктами, потрібні рішучість і мужність, а не страх", - заявив пан Філіпо Гранді, верховний комісар ООН у справах біженців.

Із 65,6 мільйонів примусово переміщених людей, 10,3 мільйона стали переміщеними у 2016 році. Приблизно дві третини з них (6,9 мільйонів) - це люди, переміщені у межах власної країни.

"Фактично це означає, що кожні 3 секунди одна людина змушена залишити свою домівку. Це значно коротший проміжок часу, ніж необхідно для прочитання цього речення", - йдеться у доповіді ООН.

За чисельністю переміщеного населення та біженців, на Сирію досі припадають найбільші у світі показники: 12 млн осіб - майже дві третини населення - є переміщеними всередині країни або виїхали за кордон як біженці чи шукачі притулку.

У 2016 році надійшло 75 тисяч заяв на отримання притулку від дітей, які подорожують без супроводу або відокремлені від своїх батьків.

Окрім затяжної ситуації з палестинськими біженцями, друге місце за кількістю переміщених осіб залишається за афганцями (4,7 мільйонів людей), за ними йдуть іракці (4,2 мільйонів осіб) та населення Південного Судану. У Судані зафіксоване найбільше у світі зростання кількості переміщених осіб - тут на кінець року 3,3 мільйонів людей полишили свої оселі.

"Діти, які становлять половину від загальної кількості біженців, продовжують нести неспівмірний тягар страждань, головним чином через свою підвищену вразливість", - йдеться у доповіді.

На кінець травня в Україні зареєстровано 1,58 мільйона переселенців з Донбасу і Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-