У Лондоні фургон в'їхав у натовп мусульман: є загиблі, вісім травмовані

У Лондоні фургон в'їхав у натовп мусульман: є загиблі, вісім травмовані

Укрінформ
На півночі Лондона, де фургон врізався у натовп парафіян місцевої мечеті, одна людина померла на місці, ще вісім були травмовані.

Про це повідомляє ВВС Україна з посиланням на поліцію.

Поліція розслідує подію в районі Фінсбері-парк, намагаючись встановити, був наїзд навмисним чи випадковим. Місце інциденту оточили озброєні правоохоронці. 48-річного водія автівки заарештували.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що інцидент розглядається як "імовірна терористична атака".

Глава Мусульманської ради Великої Британії Харун Рашид Хан написав у Twitter, що водій навмисно наїхав на людей, які виходили з мечеті після вечірньої молитви у священний для мусульман місяць Рамадан.

Він також уточнив, що наїзд відбувся не біля самої мечеті, а поряд із мусульманським центром соціальної допомоги, за кілька десятків метрів від мечеті.

Очевидці розповідають, що поліцейські прибули на місце першими і стали надавати допомогу постраждалим ще до того, як під'їхали машини швидкої допомоги.

Інцидент у Фінсбері-парк стався наприкінці місяця Рамадан - дев'ятого у мусульманському календарі. Він вважається священним для мусульман. Протягом усього місяця вони у денний час дотримуються посту - відмовляються від їжі, куріння і розваг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-