Президент Молдови твердо збирається розпустити парламент

Президент Молдови твердо збирається розпустити парламент

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон має намір все ж провести референдум про розширення своїх повноважень, усупереч рекомендаціям Венеціанської комісії.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Я наполягатиму на проведення референдуму, оскільки він буде консультативним. Ми подивимося, яка думка громадян з цього питання. Переконаний, що результати референдуму будуть позитивними, і ми знайдемо оптимальну формулу, щоб президент зміг розпустити парламент», - зазначив президент.

Торкнувшись рекомендацій Венеціанської комісії про зміну виборчої системи, Додон заявив, що «громадяни самі повинні вирішувати своє майбутнє», висловивши надію, що «в найближчі тижні парламент ухвалить закон про перехід від пропорційної до змішаної системи парламентських виборів».

Напередодні експерти Венеціанської комісії рекомендували відмовитися від ініціативи розширення повноважень президента, оскільки це призведе до надмірної концентрації влади в руках президента, а його повноваження прописані в Конституції Молдови».

Як повідомлялося, на 24 вересня 2017 року в Молдові, за ініціативою президента, запланований референдум за розширення повноважень глави держави.

На референдум буде винесено і питання про скорочення кількості депутатів парламенту з 101 до 71.

За попередніми даними Центрвиборчкому, на проведення референдуму необхідно буде витратити більше 3,5 мільйонів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-