Біля Японії зіткнулися американський есмінець і торговельне судно

Біля Японії зіткнулися американський есмінець і торговельне судно

Укрінформ
Американський есмінець класу Ерлі-берк USS Fitzgerald зіткнувся у морі неподалік Японії з цивільним торговельним судном, внаслідок чого отримав пробоїни та втратив можливість пересування.

Як повідомили в штабі Сьомого флоту ВМС США, інцидент стався в ніч на суботу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Есмінець USS Fitzgerald (DDG 62) мав зіткнення з торговельним судном приблизно о 2:30 ночі 17 червня за місцевим часом, під час виконання завдань на відстані близько 56 морських миль на північний захід від острова Йокосука, Японія", - зазначається в повідомленні.

На місці інциденту перебуває берегова охорона Японії, яка надає необхідну допомогу на прохання американських ВМС. Зокрема, в цьому районі знаходяться два японських катери, а також вертоліт.

Бойовий корабель США під час зіткнення прийняв удар у правий борт, внаслідок чого був пошкоджений корпус судна, в тому числі нижче ватерлінії. Зіткнення призвело до часткового затоплення, однак корабель знаходиться на плаву з обмеженими можливостями руху.

Кількість постраждалих військових моряків не повідомляється. Відомо, що одного з них евакуйовано гелікоптером для надання медичної допомоги. При цьому також не надається інформація про ступінь ураження цивільного судна та його екіпажу. Із повідомлень ЗМІ відомо, що судно належить Філіппінам.

До місця інциденту прямують інші бойові кораблі Військово-морських сил США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-